EL JUTJAT D’INSTRUCCIÓ NÚMERO 3 DE REUS ARXIVA L’ASSUMPTE DEL SENYOR PERELLÓ, “EL MECÀNIC DE REUS”

Malgrat l’odi que qualsevol pugui interpretar en la mirada d’un altre, el Codi Penal vigent explicita clarament allò que es pot entendre com un delicte d’odi o, fins i tot, com a circumstància agreujant en d’altres tipus delictius.

En les diligències prèvies número 197/18 d’aquell òrgan judicial, que se seguien contra Jordi Perelló per un presumpte delicte d’odi, el jutge encarregat ha resolt per la interlocutòria de 22 de març l’arxivament de la causa. Entén que s’han practicat totes les diligències necessàries i imprescindibles i que “no hay elementos que permitan incluir las manifestaciones del investigado, con independencia de la intolerancia y hostilidad que reflejan, en las características propias del delito de odio. Además, tales manifestaciones no han tenido repercusión alguna en cuanto a la incitación, elemento necesario del tipo”. Diu, a més i textualment: “”no ha cometido un delito de odio” i, per això, acorda l’arxiu provisional de la causa.

Celebrem, per tant, aquesta decisió malgrat que entenem que, de la motivació que mostra el redactat que entén que no hi ha delicte, seria més ajustat a Dret el lliure sobreseïment i estarem, per tant, a l’espera que l’arxivament esdevingui ferm.

Ens mantindrem ferms en la defensa dels drets i llibertats que, per la sola causa d’una ideologia, continuen essent violentats i desdibuixats. No ens farem enrere.

 

Reus, 25 de març de 2019

Associació d’Advocats Voluntaris 1 d’Octubre de Reus

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
%d bloggers like this: