MODELS DE DENUNCIA PER COMENTARIS D’ODI A LES XARXES SOCIALS

Des de fa temps, la maquinària jurídica de l’Estat espanyol, (Jutges, Tribunals, Ministeri Fiscal, Advocacia de l’Estat…), a instàncies de particulars i, especialment, dels cossos i forces de seguretat que van reprimir físicament i de manera desproporcionada les catalanes i els catalans el dia 1 d’octubre, (Policia Nacional i Guàrdia Civil), venen denunciant i donant curs a presumptes “delictes d’incitació a l’odi”, en un exercici de cinisme i incoherència jurídica, contra els mateixos ciutadans que van patir, i pateixen, la repressió dels seus drets cívics i polítics.

JA N’HI HA PROU!!

El delicte d’incitació a l’odi està pensat per minories o col·lectius que pateixen discriminació o es veuen vexades per motiu del seu origen, naixement, sexe, orientació sexual o religió. En aquest sentit, són delictes d’incitació a l’odi múltiples expressions que trobem a les xarxes socials contra Catalunya i els catalans per part d’usuaris que, emparats o no per l’anonimat, vomiten tota classe d’insults o amenaces, ja sigui en general com de manera directa, vers els catalans o els nostres legítims representants civils i polítics.

FEM-LOS TREBALLAR!

CAP ATAC SENSE DENÚNCIA!

L’Estatut del Ministeri Fiscal permet posar en coneixement de fets presumptament delictius a qualsevol ciutadà perquè el Ministeri Fiscal procedeixi a la seva investigació. A diferència d’una querella o denúncia als Jutjats, no és necessari cap altre tràmit ni l’acompanyament d’advocat/da, basta amb un simple escrit on s’identifiquin els fets i els presumptes autors, sense que posar-ho en coneixement de Fiscalia pugui donar lloc a cap responsabilitat per part de qui ho fa.

A continuació us deixem diferents models d’escrits a tal efecte, on es contemplen diferents supòsits (segons les manifestacions d’odi s’hagin proferit a Twitter http://www.advocatsvoluntaris1o.cat/model-denuncia-comentaris-via-twitter/ o a Facebook http://www.advocatsvoluntaris1o.cat/model-denuncia-comentaris-via-facebook/ ). En cas de dubte, o per altres supòsits, us podeu adreçar a advocatsreferendum@gmail.com.

Els escrits es poden lliurar (original i còpia per registrar) a:

FISCALIA PROVINCIAL DE TARRAGONA A REUS

Av. de Marià Fortuny, 73

43204 Reus

FISCALIA PROVINCIAL DE TARRAGONA

Rambla President Lluís Companys, 10

43005 Tarragona

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
%d bloggers like this: