ELS COMITÈS DE DEFENSA DE LA REPÚBLICA

L’1 d’octubre es va convocar un referèndum sobre la independència de Catalunya, que va ser considerat il·legal pel govern d’Espanya; davant de les incerteses que plantejava aquesta situació, els veïns i veïnes dels barris de cada seu electoral es van coordinar per protegir-les i defensar el seu dret a vot, auto anomenant-se COMITÈS PER LA DEFENSA DEL REFERÈNDUM.

En virtut dels esdeveniments posteriors, aquests grups de veïns, es van seguir reunint i, actualment l’objectiu dels CDRs, és la defensa de la construcció i implementació de la República Catalana, legitimada pel resultat d’aquest referèndum, de les eleccions del 21D, per les massives mobilitzacions ciutadanes i per la consciència i voluntat política de separació de l’estat espanyol. D’aquí el canvi de nom per COMITÈS PER LA DEFENSA DE LA REPÚBLICA.

Aquests grups, totalment transversals, són grups de persones sense lligams amb cap partit polític ni organització ciutadana que es mantenen per la voluntat de respondre davant d’un govern de l’estat espanyol, que es mostra autoritari i corrupte, i que nega i persegueix les llibertats i els drets civils. I ho fan portant el debat polític a places i carrers de manera democràtica i pacífica per tal de defensar els principis republicans: llibertat, igualtat entre totes les persones, solidaritat i fraternitat entre pobles.

Actualment trobem CDRs, no només a Catalunya, sinó arreu del món, que donen suport amb les seves mobilitzacions als propòsits dels grups catalans.

CDRReus

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
%d bloggers like this: